Tutorial - sonobe variation

Va prezint o variatie de sonobe, creata de Paolo Bascetta. Modelul pe care vi-l arat are 30 de module (din patrate de hartie) dar se poate face si din mai putine piese: 24, 12 sau mai multe 90. Arata bine oricum. Aveti nevoie de lipici pentru a prinde modulele intre ele, pentru o mai buna siguranta.

Un modul:



Trei module se prin in felul urmator (varful unui modul intra in buzunarul altui modul):




Comentarii

  1. Wow, Clara, that is a beautiful kusudama! And even the manual, thank you! I fold for you.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hello Clara !!!!
    Deinha from blog Papirometa created a game. She gave me a "stamp" (the photo of sun) and I give it to you!
    If you want, please, post the photo in your blog and the name (with the link) of 10 blogs you like.
    Thank you and have a nice day! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place foarte mult blogul tau. De aceea m-am gandit la tine pentru Liebster blog award. Fa-mi o vizita pe blog ca sa-ti descarci cele 2 imagini cu premiul.

    Sorana

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am nominalizat-o pe Sorana si m-am uitat cui i-a oferit ea premiul de blog.Asa am ajuns la tine Imi place mult cum lucrezi origami ,quilling,kirigami.Eu fac lucruri de incepator in tehnicile acestea si de aceea admir tot ce faci .M-am inscris pe GFC sa pot sa-ti urmaresc usor postarile .Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. Clara, modelul e minunat! As vrea sa iti cer ajutorul intr-o privinta. Am impaturit cele 30 de module, dar oricat as incerca nu reusesc decat asamblarea de 12... Chiar imi doresc un sonobe de 30. Am cautat pe net diagrame si filmulete care sa arate cum se asambleaza dar fara succes. Poate stii tu ceva in sensul asta. Multumesc anticipat pentru raspuns si spor la impaturit!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Thank you Uwe! For your kind words and for the "stamp"! I am a little busy these days but I hope I will be able to add the stamp to my blog soon.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Sorana pentru premiu! Multumesc Angi pentru ca iti place blogul meu si ma vei urmari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura, la modelul de 30 de piese, trebuie sa asamblezi in grupuri de 5, nu de 4 ca la cel de 12.
    Daca te uiti atenta la poza aceasta: poza asamblat cate 5 o sa vezi ca pe o fata o sa ai 5 colturi goale alipite. Si asa trebuie sa ai pe toate fetele. Te rog sa-mi spui daca tot nu e ok, o sa incerc sa explic mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu reusesc sa ajung de la cel de trei la cel de cinci... Nu vad cum se poate ajunge la cinci altfel decat lipindu-le... Uf.. Ceva imi scapa...

      Ștergere
  9. Ai format un colt din 3 piese - la fiecare piesa ti-a ramas o jumatate libera (aka piciorusul). Iei un piciorus si il vei folosi in combinatie cu alte 2 piese - in asa fel mai obtii un colt. Acum ai 2 colturi. Mai iei un piciorus de la coltul nou format - si cu alte 2 piese mai formezi un colt - nr. 3. Trebuie sa ai grija sa fie pe aceeasi parte cu celelalte 2 colturi.
    Repeti procedeul pt coltul nr 4 si coltul nr. 5 va necesita o singura piesa in plus, deoarece va avea un piciorus de la nr. 4 si unul de la nr. 1.
    Si asa obtii fata de la poza din comentariul anterior. Vor intra 10 piese aici.

    Sa ma tii la curent cu progresul :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare